• Buradasın

    Kömürle çalışan termik santrallerin işverenlerinden Türk-İş'e ziyaret

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kömürle çalışan termik santrallerin işverenlerinden TÜRK-İŞ'e ziyaret, 12 Haziran 2024 tarihinde gerçekleşti 12.
    Ziyarette, yerli kömürle üretim yapan termik santrallerin genel durumu, yerli kömür üretimi ve maliyetlerinin işverene ve çalışanlara etkileri ile santrallerde çalışan işçilerin sorunları ele alındı 12.
    Ziyarete katılan bazı şirketler:
    • Limak Holding 12;
    • IC İçtaş Enerji 12;
    • Çelikler Holding 12;
    • YK Enerji 12;
    • Bereket Holding 12;
    • ODAŞ 12;
    • SSS Yıldızlar Holding 12.
    Ziyarette, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve TES-İŞ Genel Başkanı İrfan Kabaloğlu, Türkiye Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul ve Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök de yer aldı 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Termik santral ne işe yarar?

    Termik santrallerin temel işlevi, kömür, doğalgaz, biyogaz ve petrol gibi fosil yakıtların yakılması yoluyla elektrik enerjisi üretmektir. Bunun yanı sıra, bazı termik santraller ısı üretimi, deniz suyunun tuzdan arındırılması ve kojenerasyon (ısı ve elektrik üretimi) gibi amaçlarla da kullanılır.

    Termik santral neden tehlikeli?

    Termik santrallerin tehlikeli olmasının bazı nedenleri: Hava kirliliği: Kükürtdioksit, karbondioksit ve azot oksitler gibi zararlı gazların salınımı, asit yağmurlarına ve uzun vadede çevre ve insan sağlığına olumsuz etkilere yol açar. Su kirliliği: Soğutma ve diğer işlemler için kullanılan sular, atık olarak toprağa, yeraltı sularına, denizlere veya akarsulara boşaltılır ve bu suların kirlenmesine neden olur. Toprak kirliliği: Kül ve diğer atıklar, toprak kalitesini düşürür ve ağır metallerin yayılmasına sebep olur. Radyoaktif maddeler: Termik santral küllerinde bulunan radon ve uranyum gibi maddeler çevreye radyoaktivite yayar. Ekolojik denge: Termik santrallerin çevresindeki ekolojik denge bozulur ve canlı çeşitliliği azalır.