Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gerçek astronot başlığı, astronotun çevresini rahatça görmesini sağlayacak şekilde tasarlanmıştır 3. Başlığın, bazı dalga boylarını süzerek astronotun zararlı ışınlardan korunmasını sağlayacak vizörleri de bulunur 3.
Başlığın içinde iletişim için bir mikrofon ve alıcı vardır 3. Ayrıca, uzay çıkışlarında soğuyan başlık nedeniyle, astronotların su buharına doymuş nefesleri buğuya dönüştüğü için, başlıkları günümüzde otomobil ve uçaklardaki sisteme benzer bir sistemle donatılmıştır 3. Bu sisteme göre, oksijen sürekli başlığa doğru süpürülerek akar ve buğulanmayı engeller 3.
Astronot başlıkları, aynı zamanda astronotları tehlikeli radyasyondan ve küçük meteorlardan koruyan, plastik ve alüminyum katmanlardan yapılmış dayanıklı bir yapıya sahiptir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: