Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Füme makinesi, farklı türlerde olabilir ve çalışma prensipleri şu şekilde özetlenebilir:
- Elektrikli füme makinesi: İçerisinde bulunan kalın çubuklar elektrik yardımıyla ısıtılır ve ısınan ahşap duman çıkararak tütsüleme yapılır 1.
- Füme tenceresi: Bir ızgara yardımıyla iki kısma ayrılır; alt kısma talaş yerleştirilir, üst kısma etler dizilir ve ateş üzerine konulur 1. Ateşin hep kısıkta tutulması gerekir 1.
- Füme mangalı: Kapalı bir mangal sisteminde etler, ağır ateş ve dumanla pişirilir 1.
- Ahşap füme dolapları: Tütsünün en saf şekilde elde edildiği yöntemdir, ancak sabit sıcaklıkta kalması zordur 1.
- Hızlı füme makinesi: Talaşı anında yakarak aromalı duman üretir 5. Bu duman, yiyeceklere füme tadı katmak için kullanılır 5.
Füme makinesi kullanırken, güvenlik önlemlerinin alınması ve üretici talimatlarının takip edilmesi önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: