• Buradasın

    E-donusum portalına kimler girebilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    E-dönüşüm portalına kimler girebilir sorusuna ilişkin bazı bilgiler:
    • Yasal zorunluluk gereği e-dönüşüm sistemlerini kullanmak zorunda olan işletmeler 12. Bu işletmeler, belirli bir ciroyu aşan şirketlerdir 1.
    • Gönüllü olarak e-dönüşüm sistemlerine geçmek isteyen her ölçekten işletme 3.
    • Bireysel girişimciler ve serbest çalışanlar da e-dönüşüm çözümlerinden faydalanabilirler 12.
    Ayrıca, Ziraat Bankası müşterileri, banka tarafından sunulan özel e-dönüşüm portalına giriş yapabilirler 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    E-donusum portal giriş nasıl yapılır?
    E-dönüşüm portallarına giriş yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. E-Dönüşüm Portalı (edonusum.ogo.org.tr): Siteye girip "GİRİŞ" butonuna tıklayarak kullanıcı adı ve şifrenizi girebilirsiniz. 2. e-Portal (eportal.mikrogrup.com): "E-Defter Kayıt Ol" seçeneği ile ilk e-Defter başvurunuzu yapabilir veya "E-Defter E-İmza ile Giriş" linki üzerinden mevcut başvurunuzu güncelleyebilirsiniz. 3. eLogo Portal (yengec.co): Siteye girip "Entegratörlük Portalı" veya "Sipariş Portalı" seçeneklerinden size uygun olanı seçerek üye olduğunuz e-posta adresi ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz. 4. MBT E-Dönüşüm Portalı (portal.mbtfatura.com.tr): "Kullanıcı Girişi" bölümünden kullanıcı adı ve şifrenizi girerek giriş yapabilirsiniz. 5. Doğan E Dönüşüm Hizmetleri Portalı (portal.doganedonusum.com): "Giriş Yap" butonuna tıklayarak test hesabı oluşturabilir veya şifrenizi unuttuysanız "Şifremi Unutttum" seçeneğinden yeni şifre talep edebilirsiniz.
    E-donusum portal giriş nasıl yapılır?
    E-Portal'da hangi işlemler yapılır?
    E-Portal'da aşağıdaki işlemler yapılabilir: 1. E-Fatura ve E-Arşiv Fatura Kesme: Fatura düzenleme, kesme, elektronik ortamlarda saklama ve ilgili birimlere ibraz etme. 2. E-Serbest Meslek Makbuzu ve E-Müstahsil Makbuzu Oluşturma: Bu belgeleri oluşturma ve depolama. 3. Mali Mühür ile Onaylama: Faturaların mali mühür veya elektronik imza ile onaylanması. 4. Belgelerin Arşivlenmesi: Gönderilen ve alınan e-faturaların elektronik ortamda arşivlenmesi. 5. Adres Defteri: Fatura düzenlenen kişilerin adres defterine kaydedilmesi.
    E-Portal'da hangi işlemler yapılır?
    e-Fatura portalına kimler giriş yapabilir?
    e-Fatura portalına gerçek kişiler elektronik imza, tüzel kişiler ise mali mühür ile giriş yapabilirler. Gerçek kişiler, 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu çerçevesinde nitelikli elektronik sertifika içeren akıllı kartlarını yetkili kurumlardan temin etmelidir. Tüzel kişiler, 397 sıra No'lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği çerçevesinde mali mühürlerini TÜBİTAK-UEKAE'den temin etmelidir.
    e-Fatura portalına kimler giriş yapabilir?