Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Boru dış çapı ve et kalınlığı ölçüleri aşağıdaki adımlarla okunur:
- Dış Çap Ölçümü: Kumpas kullanılarak yapılır 12. Boru, kumpasın iki ucu arasında, en geniş yeri kavrayacak şekilde sıkılır ve üstteki ve alttaki rakamlar okunur 12. Üstteki rakamlar milimetre cinsindendir ve her çizgi 1 mm'yi temsil eder 2.
- Et Kalınlığı Ölçümü: Mikrometre kullanılır 1. Mikrometre, borunun et kalınlığına göre yeterince gevşetilerek genişletilir ve iki ucu yavaşça sıkılır 1. Sıkıştırma vidasının ilk durduğu anda ölçüm sona erdirilir ve yatay düzlemdeki çizgiler sayılarak et kalınlığı mm cinsinden belirlenir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: