Gülle atma tekniği iki farklı şekilde yapılabilir: 1. Dönerek yapılan atış: Atlet, sırtı atış yönüne dönük bir şekilde durur. Vücudun ağırlığı sağ bacağa verilir, sol bacak kaldırılır ve geriye doğru kayma yapılır. Sol ayak takoza dayandırılır, sol kol atış yönüne doğru açılır. Sağ ayak atış yönüne doğru çevrilir ve gülle omuzdan ileri doğru fırlatılır. 2. Kayarak (O’brian tekniği) yapılan atış: Atlet, sırtı atış yönüne dönük bir duruşla başlar. Geriye doğru kayma adımı alınır. Atlet, 180 derece dönüş yaparak gülleyi daha uzağa atma imkanı bulur. Gülle atma sırasında dikkat edilmesi gereken bazı kurallar: Gülle, omuz hizasının arkasına götürülmemelidir. Gülle, tek elle çeneye yakın tutulmalı ve atış süresince bu el başlangıç durumundan aşağıya düşmemelidir. Gülle yere düştükten sonra sporcu, yarışma alanını belirlenen bölgeden terk etmelidir.