• Buradasın

    Numan Kurtulmuş Makedonya'nın neresini gezdi?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Numan Kurtulmuş'un Makedonya'da gezdiği yerler arasında şunlar bulunmaktadır:
    • Üsküp: Kurtulmuş, Üsküp'te Kuzey Makedonya Meclis Başkanı Afrim Gaşi ile baş başa ve heyetler arası görüşme yapmış, Kuzey Makedonya Başbakanı Hristijan Mickoski ile bir araya gelmiş ve Cumhurbaşkanı Gordana Siljanovska Davkova tarafından kabul edilmiştir 12.
    • Maarif Vakfı Kalkandelen Okulu: 21 Aralık Türkçe Bayramı programına katılmıştır 12.
    • Uluslararası Balkan ve Kalkandelen Üniversiteleri: Üniversiteleri ziyaret ederek öğrencilere hitap etmiştir 12.
    • Tarihi Türk Çarşısı: Üsküp'teki tarihi Türk çarşısını gezerek esnafla bir araya gelmiş ve bölgedeki ticari faaliyetler hakkında bilgi almıştır 5.
    • Osmanlı eserleri: Arasta, Alaca, Muratpaşa camileri ile Kapan Han ve Kurşunlu Han'ı ziyaret etmiştir 3.
    Ayrıca, TİKA tarafından restorasyonu tamamlanan ve çalışmalarına başlanılan camileri de gezmiştir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Numan Kurtuluş Makedonya'ya neden gitti?

    Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Kuzey Makedonya'ya resmi temaslarda bulunmak amacıyla gitti. Ziyaret kapsamında gerçekleştirilen bazı etkinlikler: Kuzey Makedonya Meclis Başkanı Afrim Gaşi ile görüşme. Kuzey Makedonya Başbakanı Hristijan Mickoski ile bir araya gelme. Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Gordana Siljanovska Davkova tarafından kabul edilme. 21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı programına katılma. Uluslararası Balkan ve Kalkandelen üniversitelerini ziyaret etme. Türk siyasi parti liderleriyle görüşme.

    Numan Kurtulmuş Kuzey Makedonya'da ne dedi?

    Numan Kurtulmuş, Kuzey Makedonya ziyaretinde şu konuları dile getirdi: 1. Yeni Anayasa Çalışmaları: Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarının 2025 Ekim ayında yasalaşabileceğini ümit ettiğini belirtti. 2. Balkan İlişkileri: Balkan halklarıyla olan tarihi ve kültürel bağların önemini vurguladı ve tüm Balkan halklarının el ele vererek daha güçlü bir geleceğe yönelmesi gerektiğini ifade etti. 3. Türkçe Eğitimi: 21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı programında, Türkçe'nin sonraki nesillere güçlü şekilde aktarılması gerektiğini söyledi. 4. Bölgesel İstikrar: Bölge ülkeleri arasındaki anlaşmazlıkların, karşılıklı rızaya dayalı müzakereler yoluyla çözülmesi gerektiğini vurguladı.