Buradasın
Yağlı kartopunun faydaları ve zararları nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yağlı kartopunun (kartopu meyvesi) faydaları ve zararları şunlardır:
Faydaları:
- Kan basıncını düşürür: Kartopu meyveleri, kan basıncını etkili ve kademeli olarak düşürebilir 1.
- Sakinleştirici etki: Yüksek valerik asit içeriği sayesinde uykuya dalmayı ve uyku kalitesini iyileştirir 1.
- İdrar söktürücü ve terletici: İç organların ve cildin iltihaplanmasına yardımcı olur 1.
- Bağışıklık sistemini uyarır: Vücuda vitamin sağlayarak bağışıklık sistemini destekler 1.
- Kanser önleyici: Kansere karşı profilaktik bir ajan olarak kabul edilir 1.
Zararları:
- Hipotansif etki: Hipotansif hastalar için uygun değildir, çünkü kartopu güçlü bir hipotansif etkiye sahiptir 1.
- Kan pıhtılaşması: Kanın pıhtılaşmasını artırma yeteneği, kan pıhtılaşmasına yatkın olan kişilerde dikkatli kullanılmasını gerektirir 1.
- Alerjik reaksiyonlar: Meyvelerin kırmızı rengi, alerjik olabileceklerini gösterir, bu nedenle küçük çocuklar ve hamile kadınlar için yasaktır 1.
- Mide asidi: Mide suyunun yüksek asitliği, kartopu tüketimine izin vermez 1.
- Artroz ve idrar yolu rahatsızlıkları: Artrozlu ve enürezisli kişiler için önerilmez 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: