Buradasın
Tibet kirazının faydaları ve zararları nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tibet kirazının (goji berry) bazı faydaları:
- Antioksidan etkisi: Yüksek antioksidan içeriği ile serbest radikallerin zararlarını giderir ve yaşlanmayı geciktirir 14.
- Göz sağlığı: Beta karoten, zeaksantin ve A vitamini içeriği ile göz sağlığını korur 14.
- Kalp sağlığı: "Cyperone" ve "anthocyanin" gibi maddeler sayesinde kalp sağlığını destekler ve kan basıncını düzenler 14.
- Bağışıklık sistemi: Süperoksit dismutaz enzimini artırarak bağışıklık sistemini güçlendirir 4.
- Zayıflama: Lipit peroksit oluşumunu engelleyerek ve şeker oranını azaltarak diyet dostu bir meyve olarak kabul edilir 4.
Tibet kirazının bazı zararları:
- Aşırı tüketim: Baş dönmesi, göz rahatsızlığı, bulanık görme ve halüsinasyon gibi yan etkilere neden olabilir 1.
- Hipertansiyon: Gereğinden fazla tüketildiğinde hipertansiyona yol açabilir 1.
- İlaç etkileşimleri: Diyabetik ve hipertansif ilaçlarla etkileşime girebilir; bu nedenle, bu ilaçları kullananların doktorlarına danışmaları önerilir 1.
Not: Herhangi bir sağlık sorunu veya diyet değişikliği durumunda bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: