Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Teflon tepsiler, doğru kullanıldığında genellikle sağlıklıdır 12. Ancak, bazı önlemler almak önemlidir:
- Aşırı ısınmadan kaçının: Teflon tepsiler, 500°F (260°C) sıcaklığa kadar güvenlidir, bu değerin üzerine çıkılması zararlı dumanların çıkmasına neden olabilir 14.
- Metal aletler kullanmayın: Metal kaplar teflonun çizilmesine ve yapışmaz kaplamanın zarar görmesine yol açabilir 12.
- Hasar kontrolü yapın: Tepsinin yüzeyinde aşınma veya soyulma varsa, zararlı maddeler salınabileceği için değiştirilmelidir 14.
2013 yılından beri üretilen teflon ürünler, kanser ve diğer sağlık sorunlarıyla bağlantılı bir kimyasal olan perflorooktanoik asit (PFOA) içermemektedir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: