Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Siesta, özellikle sıcak iklimlerde yaygın olan ve birçok ülkede günlük yaşamın bir parçası haline gelmiş bir dinlenme geleneğidir 34.
Siestanın yapılma nedenleri:
- Enerji seviyelerini yenileme 34. Öğle yemeğinden sonra alınan bu kısa dinlenme molası, enerji seviyelerini yenilemek ve öğleden sonra daha verimli çalışmayı sağlamak amacıyla yapılır 34.
- Verimliliği artırma 23. Siesta, konsantrasyonu iyileştirdiği ve işgücü verimliliğini artırdığı için bazı şirketler tarafından çalışanlarına uygulanmaktadır 2.
- Sıcak hava koşullarından kaçınma 5. Öğleden sonra güneşin en sıcak olduğu saatlerde çalışmak verimliliği düşürdüğü ve sağlık sorunlarına yol açtığı için insanlar siesta yaparak sıcak hava koşullarından kaçınır 5.
- Metabolizma faaliyetlerinin hızlanması 1. Öğle yemeği sonrası metabolizma faaliyetlerinin hızlanması sebebiyle vücudun anlık mayışma durumu, kısa süreli uyku ile hissedilen dinlenme ihtiyacı siesta olarak adlandırılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: