Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şemşamer (sarımsak) tüketiminin bazı faydaları şunlardır:
- Kolesterolü düşürür: Sarımsağın kolesterol seviyesini kontrol etmeye yardımcı olduğu gösterilmiştir 12.
- Kan basıncını düzenler: Yüksek kan basıncını düşürmeye yardımcı olabilir 1.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir: Antioksidan özellikleri sayesinde vücudu serbest radikallere karşı korur ve hastalıklara karşı direnci artırır 12.
- Sindirimi kolaylaştırır: Çiğ sarımsağa göre pişmiş sarımsak, sindirimi daha kolay olabilir 1.
- Antibakteriyel ve antimikrobiyal etki: Sarımsağın doğal antibiyotik özelliği vardır, enfeksiyonlara karşı koruyucu etkisi bulunur 14.
- Kanser riskini azaltır: İçeriğindeki bileşenler, bazı kanser türlerine karşı koruyucu olabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: