• Buradasın

    Reçetelere yazılabilecek ilaç miktarı nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Reçetelere yazılabilecek ilaç miktarı, ayakta yapılan tedavilerde genellikle dört kalem ve yedi günlük tedavi dozunu aşmayacak şekilde belirlenmiştir 13.
    Ancak, bazı özel durumlarda bu sınırlamalar esnetilebilir:
    • Uzun süreli ilaçlar: Sağlık kurulu raporuna dayanılarak en fazla üç aylık dozda yazılabilir 1.
    • Yanık tedavileri ve oral retinoidler: Rapor aranmaksızın en fazla üç aylık tedavi dozu yazılabilir 1.
    • Yatarak tedavi gören hastalar: Hastanede bulunmayan ilaçlar, beş günlük tedavi dozunu geçmeyecek şekilde reçeteye yazılabilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Reçetede yazılan ilaç eczanede yoksa ne olur?
    Reçetede yazılan ilaç eczanede yoksa, eczacı durumu hastaya bildirerek eksik ilacı temin etmek zorundadır. Ayrıca, Eczacılardan İlaç Teminine İlişkin Protokol'e göre, reçetede yazılan ilacın eczanede bulunduğu halde verilmemesi durumunda eczane yazılı olarak uyarılır ve tekrarlanması halinde sözleşme feshedilir ve 3 ay süre ile sözleşme yapılmaz.
    Reçetede yazılan ilaç eczanede yoksa ne olur?
    6.1.1.ç- reçetelere yazılabilecek ilaçlar nelerdir?
    6.1.1.ç- Reçetelere Yazılabilecek İlaçlar başlıklı maddeye göre, bir reçetede en fazla dört kalem ilaç yazılabilir ve her kalem ilaçtan sadece bir kutunun bedeli ödenir. İstisnai durumlar dışında, reçeteye yazılabilecek ilaç türleri şunlardır: - Resmi ilaçlar (farmakopede kayıtlı ilaçlar). - Majistral ilaçlar (hekimin reçeteye açıkça yazdığı ilaçlar). - Ticari ilaçlar (eczanelerde özel isim ve ambalajlarda bulunan ilaçlar). Ayrıca, uyuşturucu ilaçlar ve psikotrop ilaçlar gibi özel reçeteye tabi ilaçlar da belirli koşullar altında reçeteye yazılabilir.
    6.1.1.ç- reçetelere yazılabilecek ilaçlar nelerdir?
    E-Reçete ile hangi ilaçlar yazılabilir?
    E-reçete ile aşağıdaki ilaç türleri yazılabilir: 1. Ruhsatlı veteriner ilaçları. 2. Veteriner ilaçlı premiksler. 3. Veteriner narkotik ilaçlar. 4. Beşeri ilaçlar (veteriner hekimliğinde ihtiyaç durumunda kullanılır). 5. SGK geri ödeme kapsamında bulunan ilaçlar. Ayrıca, e-reçete uygulamasında pasif barkodlu ilaçlar, aktif barkodlu ilaçlarla değiştirilebilir.
    E-Reçete ile hangi ilaçlar yazılabilir?
    Aile hekimi hangi kırmızı reçeteli ilaçları yazabilir?
    Aile hekimi, kırmızı reçeteli ilaçları ancak uzman hekimin gerekli görmesi ve reçete etmesi durumunda yazabilir. Kırmızı reçeteli ilaçlar, genellikle ağır seyreden kanser hastalıkları, psikotik ve bazı psikolojik hastalıklar, kronik ve önlenemeyen ağrıların tedavisinde kullanılan, uyuşturucu madde içeren ilaçlardır.
    Aile hekimi hangi kırmızı reçeteli ilaçları yazabilir?
    Reçetede yazılan ilaç kaç gün geçerli?
    Reçetede yazılan ilacın geçerli olduğu süre, 4 iş günüdür.
    Reçetede yazılan ilaç kaç gün geçerli?
    Reçetem sistemi ile reçete nasıl kesilir?
    Reçetem Sistemi ile reçete kesmek için aşağıdaki adımlar takip edilmelidir: 1. Reçetem Sistemine giriş yapılır. 2. Sol menüden "Yeni Cihaz Reçetesi Oluştur" butonuna tıklanır. 3. Hasta TC Kimlik Numarası yukarıdaki alana girilir. 4. İlgili tanı/tanılar girilir. 5. Hastaya verilecek "Tıbbi Cihaz Adı" girilir ve ilgili cihaz seçilir. 6. İlgili cihaz/cihazlar rapor gerektiriyor ise "Raporlu" alanına tıklanarak hastanın raporu seçilir. 7. Tıbbi Cihaz'a ait hekimin öngördüğü adet, kullanım yeri, kullanım periyodu, kullanım period birimi ve kullanım şekli seçilir. 8. Sağ alt köşede bulunan "Reçeteyi Kaydet" butonuna tıklanarak reçete kayıt edilir. 9. Sistem reçeteyi kayıt ettikten sonra imza ekranına yönlendirir. 10. 1. basamak sağlık kuruluşlarına bağlı hekimler "Pin Kodu" girerek reçeteyi imzalar. 11. 2. ve 3. basamak sağlık kuruluşlarına bağlı hekimler "Pin Kodu" na ek olarak "Takip No" kısmını doldurarak imzalaması gerekmektedir. Reçete kesebilmek için ayrıca elektronik imza sahibi olmak gerekmektedir.
    Reçetem sistemi ile reçete nasıl kesilir?
    E reçetede ilaç sayısı sınırı var mı?
    6 Nisan 2011 tarihinden itibaren e-reçetede ilaç sayısı sınırı kaldırılmıştır.
    E reçetede ilaç sayısı sınırı var mı?