Emziren annelerin tüketmemesi gereken bazı yiyecekler: Gazlı ve çok soğuk içecekler: Anne sütünde gaz yapabilir. Şarküteri ürünleri: Doğru şartlarda üretilmediğinde bakteri içerebilir. Çiğ köfte: Bakteri oluşumu ihtimali bulunur. Marul, ıspanak: Yeterince yıkanmadığında bakteri oluşumuna neden olabilir. Kavun, çiğ kabak, çiğ soğan ve sarımsak, yeşil soğan: Gaz yapan besinlerdir. Aşırı kahve ve çay: Sütün kalitesini etkiler. Alkol ve sigara: Bebek için zararlı olabilir. Cıva oranı yüksek deniz ürünleri: Köpek balığı, kılıç balığı, kral uskumru gibi balıklardan kaçınılmalıdır. Kafein içeren bazı meyveler: Portakal, erik, narenciye gibi meyveler gaz ve hazımsızlık yapabilir. Her bireyin sindirim sistemi farklı olduğu için, bir besinin anne ve bebek için zorlayıcı olup olmayacağı önceden kesin olarak tahmin edilemez. En doğru beslenme programı için bir uzmana danışılması önerilir.