Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pestisitlerden korunmak için şu yöntemler uygulanabilir:
- Organik ürünler tercih etmek 12. Organik tarım ürünlerinde pestisit oranı genellikle çok düşüktür 2.
- Gıda etiketlerini incelemek 2. "Pestisit içermez" veya "organik" ibareleri, satın alma kararında yönlendirici olabilir 2.
- Gıdaları doğru yıkamak 12. Meyve ve sebzeleri bol akan su altında iyice yıkamak ve yüzeylerini hafifçe ovalamak, pestisit kalıntılarını azaltır 12.
- Soyma işlemi yapmak 14. Kabuğu soyulabilen ürünlerde kabuğu soymak, pestisitlerin birikebileceği kısımları uzaklaştırmaya yardımcı olur 14.
- Uygun pişirme tekniklerini kullanmak 24. Gıdaları tüketmeden önce soymak ve pişirmek, pestisit seviyesini düşürür 24.
- Kişisel koruyucu donanım kullanmak 5. Pestisitlerle çalışırken maske ve eldiven gibi koruyucu ekipmanlar kullanılmalıdır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: