Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Metal tabaklar, genellikle sağlıklı kabul edilir 2.
- Paslanmaz çelik tabaklar, dayanıklı yapısı ve bulaşık makinesinde yıkanabilme özelliği ile pratik bir kullanım sunar 23. İçeriğindeki krom, korozyonu ve metalin yemeğe sızmasını önler 4. Ancak, paslanmaz çelikte bulunan nikel bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir 4.
- Alüminyum tabaklar, hafif yapısı ve ısıyı iyi iletme özelliği ile kullanışlıdır 2. Ancak, alüminyum kaplarda veya alüminyum folyo kullanılarak pişirilen yiyeceklere yüksek miktarda alüminyum geçer ve bu durum vücutta birikerek nörolojik bozukluklara yol açabilir 1.
Metal tabakların, mikrodalga fırında kullanılmaması gerekir; metal veya alüminyum malzemeden yapılmış tabaklar, mikrodalga fırında yanabilir veya fırının içinde kısa devre yaparak cihazın zarar görmesine neden olabilir 3.
Tabak seçerken, sağlıklı malzemelerden üretilmiş olanları tercih etmek önemlidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: