Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Masa başı çalışanların beslenmesi ve oturması için öneriler:
Beslenme:
- Dengeli kahvaltı: Güne erken başlamak ve enerji seviyesini korumak için kahvaltı önemlidir 2. Peynir, yumurta, mevsim sebzeleri ve esmer ekmek gibi besinler tercih edilebilir 2.
- Ara öğünler: Kan şekerini dengede tutmak ve metabolizmayı hızlandırmak için 2-3 saatte bir ara öğün yapmak gerekir 2. Kuru kayısı, erik, ceviz, fındık gibi sağlıklı atıştırmalıklar seçilebilir 2.
- Öğle yemeği: Sebze, salata ve ızgara etler iyi birer tercih olabilir 2. Evden hazırlanan beyaz peynirli, hindili veya tavuklu sandviçler de sağlıklı bir öğün oluşturur 3.
- Akşam yemeği: Hazmı zor yiyeceklerden kaçınarak, sebze yemekleri ve sağlıklı çorbalar gibi hafif yiyeceklerle günü sonlandırmak önerilir 3.
Oturma:
- Ergonomik sandalye: Doğru nefes egzersizlerini yapabilmek ve sağlığı korumak için bilgisayarın göz hizasında olduğu, dizlerin kalça hizasının üstünde olduğu ve bel boşluğunu destekleyen bir sandalyede oturmak gerekir 1.
- Mola vermek: Her yarım saatte bir 2-3 dakikalık molalar vererek ayağa kalkıp kısa yürüyüşler yapmak sindirim sistemini destekler 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: