• Buradasın

    Kalp hastaları hangi yağı kullanmalı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kalp hastalarının kullanması önerilen yağlar şunlardır:
    • Zeytinyağı 135.
    • Avokado yağı 15.
    • Keten tohumu yağı 15.
    • Ceviz yağı 5.
    Kaçınılması gereken yağlar ise:
    • Margarin ve tereyağı 134.
    • Kızartılmış yiyecekler 14.
    • İşlenmiş ve paketli gıdalar 14.
    Kalp hastaları için beslenme programı kişiye özel olmalıdır. En doğru beslenme planını oluşturmak için bir uzmana danışılması önerilir.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    En iyi omega 3 hangi kalp için?

    En iyi omega-3 kaynakları kalp sağlığı için, yağlı balıklar olarak kabul edilir. Bunun yanı sıra, bitkisel kaynaklar arasında yer alan ceviz, keten tohumu ve chia tohumu da omega-3 yağ asitleri içerir ve kalp sağlığına olumlu etkiler sağlar. Omega-3 takviyesi kullanmadan önce bir doktora danışmak önemlidir.

    Hangi yağ kalp damarlarını tıkar?

    Doymuş yağlar, kalp damarlarını tıkayabilen yağlardır. Doymuş yağ içeren bazı gıdalar: et; tam yağlı mandıra ürünleri (peynir, süt, dondurma); kümes hayvanlarının derisi; yumurta sarısı; hindistan cevizi, hurma yağı ve kakao yağı gibi bazı bitkisel besinler. Trans yağlar da kalp damarlarını tıkayabilen yağlar arasında yer alır. Kalp damar sağlığını korumak için doymuş yağ ve trans yağ tüketiminin sınırlandırılması önerilir.

    Kalp damar tıkanıklığı olanlar ne yememeli?

    Kalp damar tıkanıklığı olan kişilerin tüketmemesi gereken bazı besinler şunlardır: Kırmızı et ve sakatat: Yüksek kolesterol içerir, tüketimi sınırlandırılmalıdır. Yarım yağlı süt ve süt ürünleri: Gün içerisinde tüketilen yağların doymamış yağ asidi olması gerekir, hayvansal yağlar doymuş yağ içerir. Kızartma yağları: Kızartma yerine haşlama veya fırınlama, buğulama tercih edilmelidir. Şarküteri ürünler: Tüketilmemelidir. Rafine şeker içeren tatlılar: Bolca tüketilmemelidir. Alkol: Hem kalori içeriği hem de metabolizması dolayısıyla yağlanmayı artırır ve kalp sağlığını olumsuz etkiler. Tuz: Kan basıncını artırabileceğinden, sofralardan ve yemeklerden kaldırılmalıdır. Kalp damar tıkanıklığı olan kişilerin beslenme düzeniyle ilgili bir uzmana danışması önerilir.