Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kahve beyazlatıcılarının zararlı olmasının bazı nedenleri:
- Yüksek kalori içeriği: 100 gram kahve beyazlatıcı ortalama 550 kcal içerir 12.
- Gıda katkı maddeleri: Topaklanma önleyici, renklendirici, aroma verici gibi birçok kimyasal madde içerir 12.
- Palm yağı ve glikoz şurubu: Bu maddeler, glisemik indeksi yüksek olup fazla kilo, obezite ve insülin direnci gibi sağlık sorunlarına yol açabilir 12.
- Alüminyum riski: Beyazlatıcılarda bulunan E554 kodlu sodyum alüminyum silikat, yüksek dozda maruziyette Alzheimer ve Crohn gibi hastalıklara neden olabilir 12.
- Kanserojen maddeler: Palm yağı üretiminde oluşabilen glisidol, genleri bozabilen ve kansere yol açabilen kimyasal maddeler içerebilir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: