Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Isırgan otu çayı yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 avuç taze ısırgan otu yaprağı veya 1-2 tatlı kaşığı kurutulmuş ısırgan otu 1;
- 2 su bardağı su 12;
- İsteğe bağlı olarak tatlandırmak için bal veya limon 1.
Hazırlanışı:
- Öncelikle, ısırgan otu yapraklarını iyice yıkayın 1.
- Bir tencereye 2 su bardağı suyu koyun ve kaynamaya bırakın 1.
- Su kaynadıktan sonra, taze ısırgan otu yapraklarını veya kurutulmuş ısırgan otunu ekleyin 1.
- Çayı kısık ateşte yaklaşık 5-7 dakika demlemeye bırakın 1.
- Demleme süresi sona erdikten sonra, çayı bir süzgeç yardımıyla süzün 1.
- İsteğe bağlı olarak çayınıza bal veya limon ekleyerek tatlandırabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: