Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İnsan vücudunda Gİ (gastrointestinal) bölgeleri şunlardır:
- Ağız (Oral Kavite): Sindirim sürecinin başladığı yer 2.
- Yutak (Farenks): Çiğnenmiş yiyecek kütlelerinin ağızdan yemek borusuna geçişini sağlar 2.
- Yemek Borusu (Özofagus): Yutaktan mideye uzanan kaslı bir tüptür 2.
- Mide: Yiyecekleri depolayan ve sindirime yardımcı olan kaslı bir kesedir 23.
- İnce Bağırsak (Küçük Bağırsak): Mideden sonra gelen, 1 inç çapında ve yaklaşık 10 feet uzunluğunda bir tüptür 2.
- Kalın Bağırsak (Büyük Bağırsak): Yiyeceklerdeki suyun emildiği ve atıkların dışkı haline getirildiği bölümdür 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: