Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Her gün 1 avuç kaju yemenin bazı faydaları ve riskleri vardır:
Faydaları:
- Kalp sağlığı: Kaju, sağlıklı yağlar ve magnezyum içerir, bu da kalp-damar sistemini güçlendirir 2.
- Bağışıklık sistemi: Çinko ve antioksidanlar sayesinde hastalıklara karşı direnci artırır 2.
- Kemik sağlığı: Fosfor ve magnezyum içeriği ile kemik sağlığına katkı sağlar 2.
- Cilt ve saç sağlığı: E vitamini yönünden zengin olan kaju, cildin elastikiyetini artırır, saç dökülmesini azaltır 2.
Riskleri:
- Alerji: Ağaç yemişlerine karşı hassasiyeti olan bireylerde alerjik reaksiyonlara yol açabilir 2.
- Kilo artışı: Yüksek kalori içeriği nedeniyle kontrolsüz tüketimi kilo artışına neden olabilir 2.
- Tansiyon: Paketli kajuların çoğu tuz içerdiğinden, hipertansiyonu olan bireyler dikkatli olmalıdır 2.
En sağlıklı tüketim şekli çiğ ve tuzsuz kaju fıstığıdır 2. Herhangi bir sağlık sorunu yaşamamak için ölçülü tüketmek ve doktor veya diyetisyenle danışmak önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: