Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Güvenli tüketim için öneriler:
- Pastörize yumurta ile üretilen, katkı maddesi içermeyen ve doğal içeriklere sahip mayonezler tercih edilmelidir 12.
- Ölçülü tüketmeye özen gösterilmeli ve aşırıya kaçılmamalıdır 12.
- Ev yapımı mayonezlerde yumurtanın pastörize edilmesi gerektiği unutulmamalıdır 13.
Riskler:
- Ev yapımı mayonezler, çiğ yumurta içerdiğinden salmonella gibi bakteriyel enfeksiyon riski taşır 135.
- Hazır mayonezlerde işlenmiş yağlar ve koruyucular bulunabilir, bu da sindirim sorunlarına ve inflamasyona yol açabilir 12.
- Yüksek yağ ve kalori içeriği, gereksiz kilo alımına ve kötü kolesterolün yükselmesine neden olabilir 12.
Hamilelik döneminde beslenme konusunda bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: