Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hacamat öncesi diyetin temel özellikleri:
- Hayvansal gıdalardan (et, tavuk, balık, yumurta, süt ve süt ürünleri) geçici olarak uzak durulması 124.
- Hafif, doğal, işlenmemiş gıdalarla beslenme 2.
- Su tüketiminin artırılması (günde en az 2-2,5 litre) 12.
- Kafein ve alkolden kaçınılması 12.
- Baharatlı, yağlı ve işlenmiş yiyeceklerin sınırlandırılması 2.
Örnek menü:
- 1. Gün (hacamat öncesi) 2. Sabah: 5 zeytin, 2 dilim tam buğday ekmeği, 1 tatlı kaşığı bal, bitki çayı. Öğle: Zeytinyağlı sebze yemeği, mercimek çorbası, mevsim salata. Ara: 2 hurma veya 1 elma. Akşam: Sebzeli bulgur pilavı, yoğurtsuz sebze çorbası, bol su 2.
Hacamat öncesi diyete, işlemden en az 24 saat önce başlanması ve işlem sonrası da 48 saate kadar devam edilmesi önerilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: