Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En tehlikeli E kodu olarak kabul edilebilecek bir kod yoktur, çünkü tüm E kodları aynı düzeyde tehlike taşımaz. E kodları, Avrupa Birliği tarafından belirlenen ve gıda katkı maddelerini sınıflandıran kodlardır 123.
Bazı tehlikeli olarak kabul edilen E kodları:
- E102 (Tartrazin): Astım ve alerji riskini artırabilir 23.
- E110 (Sunset Yellow): Hiperaktiviteye yol açabilir 23.
- E120 (Karmin): Böceklerden elde edilir ve alerjik reaksiyonlara neden olabilir 23.
- E250 (Sodyum Nitrit): Yüksek tüketimi kanser riskini artırabilir 23.
- E621 (Monosodyum Glutamat - MSG): Aşırı tüketimi baş ağrısı ve sinir sistemi sorunlarına yol açabilir 23.
Her E kodunun zararlı olmadığını ve çoğu katkı maddesinin düzenleyici kurumlar tarafından belirlenen sınırlar içinde güvenli kabul edildiğini unutmamak önemlidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: