Bir ekmek, sindirim sisteminde şu organlardan geçer: 1. Ağız: Ekmek, dişlerin yardımıyla fiziksel sindirime uğrar ve tükürükteki enzimler tarafından karbonhidratların kimyasal sindirimi başlar. 2. Yutak: Besinlerin ağızdan yemek borusuna iletimini sağlar. 3. Yemek Borusu: Kaslı ve esnek yapısı sayesinde besinleri mideye iletir. 4. Mide: Mide özsuyu ve enzimlerle kimyasal sindirim gerçekleşir, ayrıca mekanik sindirim için kasılıp gevşeme hareketi yapar. 5. İnce Bağırsak: Karaciğerden salgılanan safra salgısı ile yağların mekanik sindirimi başlar ve protein, yağ ve karbonhidratların sindirimi tamamlanır. 6. Kalın Bağırsak: Fazla su, vitamin ve minerallerin emilimi gerçekleşir. 7. Anüs: Besin atıklarının dışarı atıldığı yerdir.