Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Döküm mangallar, uygun şekilde kullanıldığında sağlık açısından güvenli bir seçenek olabilir 2.
Avantajları:
- Kanserojen madde içermez 12. Kömür veya alev nedeniyle kanserojen maddeler oluşmaz 2.
- Isıyı eşit dağıtır 14. Bu, yiyeceklerin daha dengeli pişmesini sağlar 4.
- Dayanıklı ve uzun ömürlüdür 12.
- Yağsız veya az yağla kullanılabilir 2.
Dezavantajları:
- Ağır metaller içerebilir 2. Bu metaller, pişirme yüzeyine geçerek gıdalarla temas edebilir ve sağlık sorunlarına yol açabilir 2.
- Pürüzlü yüzeyi, bakteri birikimine zemin hazırlayabilir 2.
Döküm mangalın sağlıklı kalması için düzenli olarak temizlenmesi ve bakımının yapılması önerilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: