Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çiğ gıdalar, özellikle çiğ Hindistan cevizi ve badem, çeşitli sağlık faydaları sunar:
- Çiğ Hindistan Cevizi: Lif, vitamin, mineral ve sağlıklı yağlar açısından zengindir 1. Sindirim sistemini destekler, bağışıklık sistemini güçlendirir ve cilt sağlığını iyileştirir 12. Ayrıca, enerji verici etkisiyle günlük yaşamda dinç kalmayı sağlar 1.
- Çiğ Badem: Protein, sağlıklı yağlar, lif ve E vitamini içerir 2. Kalp sağlığını iyileştirir, kötü kolesterolü düşürür ve kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur 2. Antioksidan özellikleri sayesinde hücreleri serbest radikallerden korur 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: