Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Astım (AS) hastaları, semptomlarını kötüleştirebilecek bazı yiyeceklerden uzak durmalıdır:
- Abur cubur, yağlı, işlenmiş ve konserve gıdalar 1.
- Asitli içecekler (kola gibi) ve tatlı yiyecekler (kekler, hamur işleri, şeker) 12.
- Kurutulmuş yiyecekler, sülfitler içerdikleri için akciğer tahrişine yol açabilir 1.
- Şişkinliğe ve gaza neden olan gıdalar, ağır yağlı yemekler ve gazlı içecekler 2.
Sağlıklı beslenme için taze meyve, sebze, kepekli tahıllar, baklagiller ve Omega-3 yağ asitleri açısından zengin besinler önerilir 12.
Beslenme düzeninde yapılacak değişiklikler için mutlaka bir doktora danışılmalıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: