Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Alıçın en faydalı hali konusunda kesin bir görüş yoktur. Ancak, alıç çeşitli şekillerde tüketilebilir ve her tüketim şekli farklı faydalar sunabilir:
- Çay: Kaynar suya eklenen alıç meyvesi veya yaprakları demlenerek çay yapılabilir 12. Bu çay, kalp sağlığını destekleme, kan basıncını düzenleme ve sindirim sistemine fayda sağlama gibi etkiler sunabilir 124.
- Tentür: Günde iki defa 5 ml alınan tentür, tansiyon ve kolesterolü düşürme ile kan damarlarındaki yağ plaklarını azaltma konularında destek sağlayabilir 2.
- Standardize edilmiş ekstreler: Örneğin, "HeartCare" gibi ürünler, kronik kalp rahatsızlıklarının belirtilerini kontrol altında tutmaya yardımcı olabilir 2.
- Şurup: Taze veya kurutulmuş alıç meyvesinin su ile kaynatılıp püre haline getirilmesiyle hazırlanan şurup, kalp dostu bir diyetin parçası olarak tüketilebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: