• Buradasın

    Algoloji hangi hastalıklara bakar?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Algoloji, geçmeyen ağrılar ve kronik ağrı sendromları ile ilgilenen bir tıp dalıdır 1. Tedavi ettiği başlıca hastalıklar şunlardır:
    • Kronik bel ve boyun ağrıları 13. Fıtık, kireçlenme, omurga hastalıklarına bağlı ağrılar 1.
    • Migren ve küme tipi baş ağrıları 13. Baş ağrısı tedavisinde sinir blokajları ve diğer yöntemler uygulanır 1.
    • Kanser ağrıları 13. Kanser hastalarında dayanılmaz ağrılar için özel tedavi yöntemleri kullanılır 1.
    • Sinir hasarına bağlı nöropatik ağrılar 13. Şeker hastalığına bağlı ağrılar, zona sonrası ağrılar vb. 1.
    • Fibromiyalji ve kas ağrıları 13. Yaygın kas ağrıları ve hassasiyetin tedavisi 1.
    • Romatizmal hastalıklara bağlı ağrılar 13. İltihaplı romatizma, eklem hastalıkları gibi durumlarda oluşan ağrılar 1.
    • Ameliyat sonrası geçmeyen ağrılar 13. Ameliyat sonrası uzun süre devam eden ağrılar için özel tedaviler 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Tedavi çeşitleri nelerdir?

    Tedavi çeşitleri genel olarak iki ana kategoriye ayrılır: diş tedavileri ve alternatif tıp tedavileri. Diş tedavileri arasında şunlar bulunur: 1. Diş Dolgusu: Çürük veya kırık dişlerin tedavisi için kullanılır. 2. Kanal Tedavisi: Dişin iç kısmındaki enfekte veya hasarlı pulpanın çıkarılması. 3. İmplant Tedavisi: Eksik dişlerin yerine yerleştirilen yapay kökler. 4. Protezler: Eksik dişlerin yerine geçen yapay dişler. 5. Diş Beyazlatma: Dişlerin rengini açmak için uygulanan kozmetik tedavi. 6. Ortodontik Tedavi: Dişlerin düzgün hizalanması ve çene ilişkilerinin düzeltilmesi. 7. Periodontal Tedavi: Diş eti hastalıklarının tedavisi. Alternatif tıp tedavileri ise daha geniş bir yelpazeye sahiptir ve şunları içerir: 1. Fitoterapi (Bitkisel Tedavi): Bitkisel özler ve preparatlarla vücudun iyileştirilmesi. 2. Homeopati: Çok düşük dozda doğal maddeler kullanılarak vücudun kendi iyileşme sürecinin başlatılması. 3. Akupunktur: Vücuttaki belirli noktalara ince iğnelerin batırılmasıyla uygulanan tedavi. 4. Aromaterapi: Uçucu yağlar kullanılarak zihinsel rahatlama ve iyileşme sağlanması. 5. Yoga ve Meditasyon: Zihinsel ve bedensel dengeyi koruma, stres azaltma. 6. Reiki: Enerji transferi yaparak iyileşme sağlayan Japon alternatif tıp yöntemi.

    Algoloji için hangi bölümden randevu alınır?

    Algoloji bölümüne randevu almak için herhangi bir poliklinik doktoruna başvurulabilir.

    Algolog doktor ne iş yapar?

    Algolog doktor, ağrı bilimi uzmanı olarak, kronik ve uzun süreli ağrıların teşhisi, tedavisi ve takibi ile ilgilenir. Algolog doktorun yaptığı işler arasında: - Hastaların detaylı öyküsü ve fiziki muayenesi ile ağrının kaynağını tespit etmek; - Uluslararası baş ağrısı topluluğu tarafından belirlenen 240 farklı nedeni de dikkate alarak baş ve yüz ağrılarını teşhis etmek; - Sinir blokları, RF ablasyon gibi yöntemlerle ağrıyı dindirmek; - Kanser ağrılarında analjezik tedaviler düzenlemek ve ağrı pompaları uygulamak; - Hastaları, gerektiğinde farklı disiplinlere yönlendirmek yer alır.

    Algoloji ile nöroloji aynı mı?

    Algoloji ve nöroloji farklı tıbbi uzmanlık alanlarıdır. Algoloji, ağrı yönetimi ve tedavisi ile ilgilenen bir tıp dalıdır. Nöroloji ise, sinir sistemi hastalıklarını inceleyen bir tıp dalıdır. Dolayısıyla, algoloji sadece ağrı ile ilgilenirken, nöroloji daha geniş bir yelpazede sinir sistemi ile ilgili hastalıkları kapsar.

    Algolojiye ne zaman gidilir?

    Algolojiye, aşağıdaki durumlarda gidilmesi önerilir: 1. Kronik ağrılar: Üç aydan uzun süren ve tedaviye yanıt vermeyen kronik ağrılar için algoloji uzmanına başvurulmalıdır. 2. Kanser ağrıları: Özellikle son dönem kanser hastalarında yaşam kalitesini olumsuz etkileyen ağrılar algoloji ve onkoloji uzmanlarının ilgisini çeker. 3. Nöropatik ağrılar: Şeker hastalığına bağlı veya sinir hasarından kaynaklanan şiddetli ağrılar için algoloji tedavisi gerekebilir. 4. Bel ve bacak ağrıları: Omurga ve disk sorunlarıyla ilişkili kronik bel ve bacak ağrıları algoloji bölümünde değerlendirilir. 5. Sebebi bilinmeyen ağrılar: Nedeni belirlenemeyen uzun süreli ağrılar için girişimsel yöntemlerle ağrının kaynağı tespit edilebilir. Algoloji uzmanına başvurmak için herhangi bir poliklinik doktoruna gidilebilir ve gerekli sevk işlemi yapılabilir.

    Algoloji ve ağrı tedavisi aynı mı?

    Evet, algoloji ve ağrı tedavisi aynı alanı ifade eder. Algoloji, ağrının nedenlerini inceleyen ve tedavi etmeyi hedefleyen bir tıbbi disiplindir.

    Hangi hastalığa hangi bölüm bakar?

    Hangi hastalığa hangi bölümün baktığını aşağıdaki genel bilgilerle belirlemek mümkündür: 1. Kardiyovasküler hastalıklar için kardiyoloji bölümüne başvurulmalıdır. 2. Endokrin sistem hastalıkları için endokrinoloji bölümü uzmanlarına gidilmelidir. 3. Sindirim sistemi hastalıkları için gastroenteroloji bölümü tercih edilmelidir. 4. Böbrek hastalıkları ve nefroloji ile ilgili sorunlar için nefroloji bölümüne başvurulmalıdır. 5. Bağırsak hastalıkları için genel cerrahi veya gastroenteroloji polikliniklerine gidilmelidir. 6. Psikiyatrik hastalıklar için psikiyatri bölümüne başvurulmalıdır. Bu bilgiler, hastalıkların genel sınıflandırmasına dayanmaktadır ve her durum için kesin tanı ve tedavi planı için bir doktora danışmak önemlidir.