• Buradasın

    Ağız içi yumuşak doku filmi nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Ağız içi yumuşak doku filmi ifadesi, doğrudan bir tıbbi terimi karşılamamaktadır. Ancak, ağız içi yumuşak doku terimi, diş hekimliğinde diş eti, yanak mukozası, dil ve damak gibi ağız içindeki dokular için kullanılır 45.
    Bu dokularla ilgili bazı durumlar için yapılan işlemler şunlardır:
    • Saplı yumuşak doku grefti: Diş eti çekilmesi veya diş eti çizgisinin düzeltilmesi gibi durumlarda kullanılan bir tedavi yöntemidir 1.
    • Ağız içi yumuşak doku lezyonlarının tedavisi: Travma, enfeksiyon, sistemik hastalıklar veya kötü alışkanlıklar gibi çeşitli nedenlerle ortaya çıkan anormal değişikliklerin tedavisini kapsar 2.
    • Cerrahi müdahaleler: Büyük veya şüpheli lezyonların çıkarılması veya diş eti yapısının düzeltilmesi için gerekebilir 24.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Ağız içi filmi hangi durumlarda çekilir?

    Ağız içi filmi (diş röntgeni) aşağıdaki durumlarda çekilir: 1. Teşhis ve Planlama: Diş eti sağlığı, çürükler, plak birikimi ve diş yüzeyi hasarlarını tespit etmek için. 2. Diş Tedavisi Öncesi ve Sonrası: Tedavi ilerlemesini kayıt altına almak ve karşılaştırmak için. 3. Dijital Protez Tasarımı: 3D taramalar yaparak dijital protez ve kaplama üretimi için. 4. Ortodontik Tedaviler: Diş hareketlerini takip etmek ve şeffaf plak tedavisi gibi dijital ölçüler almak için. 5. İmplant Planlaması: Hassas implant ölçümleri almak ve implant üstü protez tasarımı için. Ağız içi filmi, düşük radyasyon seviyesiyle güvenli bir işlem olup, diş hekimi tarafından gerekli görüldüğünde çekilir.

    Yumuşak doku nedir?

    Yumuşak doku, vücuttaki organları ve diğer yapıları bağlayan, destekleyen ya da saran ve kemik doku gibi sert dokulara göre daha yumuşak olan dokulardır. Yumuşak dokulara örnek olarak şunlar sayılabilir: kaslar; tendonlar; fasya katmanı; bağlar; lifli dokular; yağlar; sinirler; sinovyal zarlar; kan damarları.