Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Acı yedikten sonra hıçkırık, birkaç nedenden kaynaklanabilir:
- Diyafram tahrişi 14. Acı biber ve baharatlar, diyaframın yakınındaki sinirleri tahriş edebilir 14.
- Sinir uyarımı 24. Acı biberlerde bulunan capsaicin maddesi, ağız, boğaz ve yemek borusundaki sinir uçlarını uyarır 24. Bu durum, diyaframda spazmlara yol açarak hıçkırığa neden olabilir 24.
- Mide tahrişi 4. Acı yiyecekler mideyi tahriş edebilir ve mide asidinin artmasına yol açabilir 4. Mide asidinin artması ve reflü, yemek borusunun alt kısmındaki sinirleri uyararak hıçkırığa neden olabilir 4.
- Hızlı yemek yeme 4. Acı yiyecekler yerken genellikle daha hızlı ve telaşlı yemek yenir 4. Hızlı yemek yemek, hava yutulmasına ve mideye fazla hava dolmasına neden olabilir 4. Bu durum da diyaframda kasılmalara ve hıçkırığa yol açabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: