• Buradasın

    Kibir ne anlama gelir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kibir kelimesi, kendini beğenme, başkalarından üstün tutma ve büyüklenme anlamlarına gelir 12.
  • Konuyla ilgili materyaller

    Kibir eş anlamlısı nedir?
    Kibir kelimesinin eş anlamlıları şunlardır: benlik, çalım, gurur ve övünme.
    Kibir eş anlamlısı nedir?
    Kibir ile ilgili özlü söz nedir?
    Kibir ile ilgili özlü sözlerden bazıları şunlardır: 1. "Kibir, bele bağlanan taş gibidir. Onunla ne yüzülür ne de uçulur." - Hacı Bayram Veli. 2. "Kibir insanı mutluluktan uzaklaştırır." - Alphonse de La Martine. 3. "Hiç kimseye gururla bakma, o da kendisine göre görkemlidir." - Nizami. 4. "Kendini beğenmiş adam, gözüne gururu perde olduğu için kendisinden başkasını göremez." - Sadi Şirazi. 5. "Kibir ve inat, bir kişinin kendini önce mükemmel görmesini sonra da sonunu oluşturur." - Tolstoy.
    Kibir ile ilgili özlü söz nedir?
    Gurur ve kibir arasındaki fark nedir?
    Gurur ve kibir arasındaki temel fark, şu şekilde özetlenebilir: - Gurur, kişinin kendi yetenekleri, başarıları veya nitelikleriyle barışık olması ve bu durumdan memnuniyet duymasıdır. - Kibir ise, gururun aşırıya kaçması ve kişinin kendini diğerlerinden üstün görmesi durumudur.
    Gurur ve kibir arasındaki fark nedir?
    Kibir ve gurur ile ilgili atasözleri nelerdir?
    Kibir ve gurur ile ilgili bazı atasözleri şunlardır: 1. "Alçak yerde, tepecik kendini dağ zanneder". 2. "Yüksekten uçan, alçağa konar". 3. "Abdal ata binince bey oldum sanır, şalgam aşa girince yağ oldum sanır". 4. "Kibirliye kibir göstermek sadakadır". 5. "Mağrur olma padişahım, senden büyük Allah var".
    Kibir ve gurur ile ilgili atasözleri nelerdir?
    Kibirlenen kişiye ne denir?
    Kibirlenen kişiye "kibirli" denir.
    Kibirlenen kişiye ne denir?
    Kibir ve gurur eş anlamlı mı?
    Evet, kibir ve gurur eş anlamlıdır. Kibir kelimesinin diğer eş anlamlıları ise benlik, çalım ve övünmedir.
    Kibir ve gurur eş anlamlı mı?
    Kibir nedir ve örnekleri?
    Kibir, büyüklenme ve kendini diğerlerinden üstün görme olarak tanımlanır. Kibir örnekleri arasında şunlar yer alır: 1. Sual sormaktan çekinmek: Bilmediğini kabul etmemek ve sual sormayı ayıplanma korkusu nedeniyle istememek. 2. Yol ve izin istemeye çekinmek: Amirinden izin istemekten utanmak. 3. Başkalarını küçük görmek: Kendi yaptığı işleri en iyi, başkalarının ise yeteneksiz ve beceriksiz olduğunu düşünmek. 4. Aşırı tevazu göstermek: "Buyursunlar efendim" gibi ifadelerle tevazu gösterirken aslında kibrini örtmeye çalışmak. 5. Eleştiriye kapalı olmak: Yanlışlarını kabul etmemek ve her konuda kendisinin haklı olduğunu savunmak.
    Kibir nedir ve örnekleri?