• Buradasın

    Engin Geçtan'ın en iyi kitabı hangisi?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Engin Geçtan'ın en iyi kitabı konusunda kesin bir görüş yoktur, ancak bazı öne çıkan eserleri şunlardır:
    1. "İnsan Olmak": Geçtan'ın otuz yıllık klinik deneyimlerinden yola çıkarak yazdığı, ortalama insanın davranışlarının gerisindeki dinamik güçleri ele alan bir başucu kitabıdır 24.
    2. "Psikodinamik Psikiyatri ve Normaldışı Davranışlar": Psikiyatri alanının temel kavramlarını tanımlayan ve psikiyatri tarihini içeren bir giriş kitabıdır 2.
    3. "Rastgele Ben": Geçtan'ın kendi hayatından ve mesleki tecrübelerinden bahsettiği, fikirlerinin oluşmasına katkı sağlayan yaşantıları içeren bir eserdir 2.
    4. "Zamane": Türkiye'de yaşanan süreçleri ele aldığı ve toplumun değişmesine dair tespitler sunduğu bir kitaptır 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Engin Gectan kaç kitap yazdı?

    Engin Geçtan toplamda 22 kitap yazmıştır.

    Engin Geçtan İnsan Olmak ne anlatıyor?

    Engin Geçtan'ın "İnsan Olmak" kitabı, insan psikolojisi ve varoluşu üzerine derinlemesine bir inceleme sunar. Kitapta ele alınan bazı konular şunlardır: Özgürlük: Çocukluk yıllarını gerekli destekten yoksun ya da baskı altında geçiren kişilerin, yetişkinlikte de bu gerilimi sürdürdükleri savunulur. Yalnızlık: Yaratıcı insanların, yapıtlarını veya buluşlarını ancak yapıcı bir yalnızlık süresinde ortaya çıkarabilecekleri ifade edilir. Değersizlik duygusu: Bu duygunun, kişinin diğerlerini ya kendinden üstün görmesi ya da onları aşağı olarak algılaması hali olduğu belirtilir. Kaygı: Kaygıların aşırı denetim altına alınmasının, psikosomatik hastalıklarla sonuçlandığı vurgulanır. Varoluş sorumluluğu: İnsanın, kendi varoluşunun sorumluluğunu üstlenmesinin, daha bilinçli bir yaşam sürmesini sağlayacağı vurgulanır. Kitap, bireyin kendini ve çevresini anlamasına yardımcı olurken, toplumsal ve bireysel dinamikleri de ele alır.

    Engin Gectan hangi sırayla okunmalı?

    Engin Geçtan'ın eserlerini okuma sırası şu şekilde önerilebilir: 1. Psikiyatri Alanında: - "Psikodinamik Psikiyatri ve Normaldışı Davranışlar". - "İnsan Olmak". - "Psikanaliz ve Sonrası". - "Varoluş ve Psikiyatri". 2. Kurgu Eserler: - "Kimbilir?" ve "Hayat". - "Dersaadet'te Dans", "Bir Günlük Yerim Kaldı İster Misiniz?". - "Kırmızı Kitap", "Tren", "Kuru Su". - "Zamane" ve "Rastgele Ben". 3. Son Eser: - "Orada, Bir Arada".