• Buradasın

    İBB Tuhim servis taşımacılığı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İBB TUHİM servis taşımacılığı yapmak için aşağıdaki adımlar izlenmelidir:
    1. Yetki Belgesi Başvurusu: Servis taşımacılığı yetki belgesi başvurusu, e-tuhim.ibb.gov.tr adresinden elektronik başvuru sistemi üzerinden yapılmalıdır 34.
    2. Gerekli Belgeler: Başvuru için SRC 2 Belgesi, Psikoteknik Belgesi, şoför uygunluk belgesi, sağlık raporu, ehliyet dökümü ve biyometrik fotoğraf gibi belgeler gereklidir 12.
    3. Taşıma Sözleşmesi: Ana taşımacılar, E-Tuhim sistemi üzerinden "Taşıma Sözleşme Tanımlama" başvurusu yapmalı ve taşıma sözleşmesine bağlı plakaları tanımlamalıdır 1.
    4. Güzergah İzin Belgesi: Ana ve alt taşımacılar, taşıma sözleşmesi tamamlandıktan sonra güzergah izin belgesi başvurusu yapabilirler 13.
    Servis taşımacılığının yasal olarak yapılabilmesi için 5 yıllık geçerlilik süresi olan toplu taşıma aracı kullanım belgesine sahip olmak zorunludur 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    İBB Tuhim randevu nasıl alınır?

    İBB TUHİM randevusu almak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. e-tuhim.ibb.gov.tr adresine gidin ve sayfanın solundaki interaktif uygulama panelinden "E-Toplu Ulaşım Ruhsat" bölümüne tıklayın. 2. "İlk kez şifre alacağım" butonuna basın ve adınızı, soyadınızı, TC kimlik numaranızı ve e-mail adresinizi girerek şifre işlemlerini başlatın. 3. Şifre onayı verilen mail adresine gelen kullanıcı adı ve şifre ile sisteme giriş yaparak "Randevu" bölümünden uygun günler ve saatleri seçerek randevunuzu alın. Ayrıca, tuhim.ibb.gov.tr/yeniiletisim/ adresinden de randevu başvurusu yapabilirsiniz.

    İBB ulaşım nasıl ödenir?

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ulaşım ödemeleri şu yöntemlerle yapılabilir: 1. QR Kod ile Ödeme: İstanbulkart mobil uygulaması üzerinden dijital kart oluşturularak, içerisine yükleme yapılır ve ardından "QR ile ödeme" seçeneği kullanılarak toplu taşımalarda ödeme yapılabilir. 2. Mobil Cüzdan Uygulamaları: Vodafone Pay gibi NFC teknolojisine sahip mobil cüzdan uygulamaları ile İstanbulkart'a bakiye yükleme işlemi gerçekleştirilebilir. 3. Biletmatikler ve Dolum Noktaları: Şehrin belirli noktalarına yerleştirilmiş biletmatiklerden veya İstanbulkart dolum noktalarından nakit, madeni para veya kredi/banka kartı ile yükleme yapılabilir. 4. İBB Resmi Mobil Uygulama: İstanbulkart'a bakiye yükleme, hareket detaylarını görüntüleme gibi işlemler İBB'nin resmi mobil uygulaması üzerinden de yapılabilir.

    İBB ulaşım uygulaması nasıl kullanılır?

    İBB ulaşım uygulamalarını kullanmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Nasıl Giderim Uygulaması: - İstanbul Senin uygulamasını indirin. - Uygulamada "Nasıl Giderim" bölümüne girin. - Otobüs, metro, deniz yolu gibi toplu taşıma araçlarının saatlerini ve haritalarını görüntüleyin. - Favori hatlarınız için kritik uyarıları bulun ve adım adım yol tarifleri alın. 2. İstanbulkart Mobil Uygulaması: - İstanbulkart Mobil uygulamasını indirin. - Kartınızı uygulamaya ekleyin ve dijital kart olarak kullanın. - Toplu taşıma ödemelerini QR kod ile yapın, bakiye yükleyin ve bakiyenizi sorgulayın. - Ayrıca, para transferi ve nakit destek modülünden faydalanma gibi ek özellikleri de kullanabilirsiniz.

    İBB'nin servis hizmeti var mı?

    Evet, İBB'nin servis hizmetleri bulunmaktadır. İBB'nin servis hizmetleri şunlardır: 1. Personel Taşıma Hizmetleri: İBB bünyesinde çalışan personelin işe geliş-gidişleri ile ilgili tüm işleyiş ve koordinasyon sağlanmaktadır. 2. Cenaze Taşıma Hizmetleri: Şehir içi ve şehirlerarası cenaze nakilleri için şoförlü araçlar tahsis edilmektedir. 3. Süt Dağıtım Hizmeti: "Süt Her Çocuğun Hakkı" projesine destek vermek amacıyla şoför ve araçlar tahsis edilmektedir. 4. Servis Araçları: Okul, personel, kamu, turizm ve ücretsiz yolcu servislerinin kayıt altına alınması ve izin belgesi verilmesi işlemleri yapılmaktadır.

    Tuhim ibb nedir?

    TUHİM İBB, Toplu Taşıma Hizmetleri Müdürlüğü'nün kısaltmasıdır ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir çalışma koludur. Görevleri arasında: - Güvenli, konforlu, çevre dostu ve ekonomik toplu taşıma sistemleri kurmak; - Vatandaşları toplu taşıma kullanmaya teşvik etmek; - Ulaşım ana planı doğrultusunda ilgili hizmetleri yürütmek; - Toplu taşıma araçlarının bilet ücret ve tarifelerini belirlemek ve denetlemek yer alır.

    E Tuhim servis sorgulama nasıl yapılır?

    E-Tuhim servis sorgulama işlemi şu adımlarla gerçekleştirilir: 1. E-Tuhim sistemine giriş yapın: T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle birlikte e-devlet üzerinden giriş yapabilirsiniz. 2. Servis Sorgulama sekmesine tıklayın: Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada bulunan bu sekmeye erişin. 3. Servis aracının plakasını girin: Sorgulama yapmak istediğiniz servis aracının plakasını ilgili alana yazın. 4. Sorgula butonuna basın: Plakayı girdikten sonra "Sorgula" butonuna tıklayarak bilgileri görüntüleyin. Sorgulama sonucunda servis aracının güzergah kullanım izin belgesi bilgileri, plakası, güzergahı, izin başlangıç ve bitiş tarihleri gibi veriler ekranda görüntülenecektir.

    Taşımacı servis ne iş yapar?

    Taşımacı servis, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personeli bir ücret karşılığında ikamet yerinden işyerine, işyerinden ikamet yerine götürüp getiren kişidir. Taşımacının diğer görevleri arasında: - Servis araçlarını trafik kurallarına uygun olarak kullanmak; - Taşıt içi düzeni sağlamak; - Sürücülerin dikkatini dağıtacak ve yolcuları rahatsız edecek müzik sistemlerini kullanmamak; - Çalıştırdığı personelin sosyal güvenlik işlemlerini yaptırmak; - İlgili meslek odalarına kayıtlı olmak yer alır.