Fındık patozu ile harmanlama şu şekilde yapılır: 1. Hasat Edilen Fındıkların Taşınması: Hasat edilen zuruflu fındıklar, çuvallardan harman bölgesine boşaltılır. 2. Serme: Fındıklar, toprak veya beton harman yerine 15-20 cm kalınlıkta serilir. 3. Kurutma: Güneşli havalarda, tahta kürek veya tırmık ile karıştırılarak 3-5 gün boyunca kurutulur. 4. Zuruftan Ayırma: Belli bir miktar kuruyan fındıklar, patoz denilen makineye verilerek zuruflarından ayrılır. 5. Tekrar Serme: Ayıklanan fındıklar, 2-4 cm kalınlıkta serilerek kurumaya bırakılır. Bu işlemler sırasında fındığın nem oranının kabuklu fındıkta %12, iç fındıkta ise %6'yı geçmemesi önemlidir.