Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
EDS (Elektronik Denetleme Sistemi) aşağıdaki ayarlarda çalışmalıdır:
- Kamera ve Sensörler: EDS noktalarına yerleştirilen yüksek çözünürlüklü kameralar ve radarlar, trafik kurallarını ihlal eden araçları anlık olarak tespit etmelidir 12.
- Plaka Tanıma Sistemi: Araçların plakaları otomatik olarak okunmalı ve veri tabanına kaydedilmelidir 12.
- İhlal Tespiti: Hız sınırı aşımı, kırmızı ışık ihlali, emniyet şeridi kullanımı gibi kurallar çiğnendiğinde sistem bunu kayıt altına almalıdır 12.
- Ceza Süreci: Tespit edilen ihlal, dijital ortamda kaydedilerek plakaya ceza yazılmasına olanak tanımalıdır 1.
- 7/24 Kesintisiz Çalışma: Sistem, trafik akışını izlemek, yoğunlukları tespit etmek ve gerektiğinde trafik yönlendirmelerini planlamak için 7/24 kesintisiz çalışmalıdır 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: