Kaliper ayarını yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir: 1. Hazırlık: Kaliperin temiz olduğundan emin olun. Kaliperin alt çenelerinin birbirine paralel olduğunu ve ölçüm yüzlerinin hizalı olduğunu kontrol edin. Kalibrasyon için gerekli olan kalibrasyon dereceli gauge blokları, kaliper kontrol cihazı veya check master, derinlik mikro kontrol cihazları ve adım ustalarını hazırlayın. Kalibrasyon yapılacak ortamın nem ve sıcaklık değerlerini kontrol edin. 2. Sıfır Ayarı: Dijital kaliperlerde, kaliper çeneleri kapatıldıktan sonra ekrandaki "0" düğmesine basarak kaliperi sıfırlayın. Analog kaliperlerde, kaliper çeneleri kapatıldıktan sonra gösterge iğne kadranı "0" çizgisine gelene kadar kadranı çevirin. 3. Veri Toplama ve Kayıt: İç, dış, derinlik ve adım ölçümleri için veri toplayın ve kaydedin. 4. Değerlendirme ve Sonuç: Toplanan verileri değerlendirin ve kalibrasyon sonucunu belirleyin. Kaliper ayarının doğru bir şekilde yapılabilmesi için bir uzmana danışılması önerilir.