Buradasın
Araçta en çok nerelere bakılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Araç muayenesinde ve periyodik bakımda en çok bakılan yerler şunlardır:
- Fren sistemi 34. Fren diskleri, balataları, fren hidrolik sistemi ve fren pedalı kuvveti kontrol edilir 34.
- Direksiyon ve süspansiyon sistemi 34. Direksiyon kutusu, direksiyon mili ve süspansiyon sistemindeki elemanların durumu incelenir 34.
- Aydınlatma sistemi 34. Far, stop ve sinyal lambaları ile diğer aydınlatma ekipmanlarının durumu ve işlevselliği kontrol edilir 34.
- Lastikler ve jantlar 34. Lastiklerin diş derinliği, aşınma durumu ve jantların genel durumu incelenir 34.
- Taşıt tanıtımı 4. Aracın ruhsat, plaka, şasi ve motor numaralarının doğruluğu kontrol edilir 4.
- Görüş özellikleri 4. Camlar, aynalar ve sileceklerin durumu kontrol edilir 4.
- Elektrik teçhizatı 4. Lambalar, yansıtıcılar ve diğer elektrik teçhizatının çalışır durumda olup olmadığı test edilir 4.
- Şasi bağlantıları 4. Şasinin yapısal bütünlüğü ve bağlantıların sağlamlığı kontrol edilir 4.
- Zorunlu ekipmanlar 4. İlk yardım çantası, yangın söndürücü, reflektör, stepne ve bijon anahtarı gibi ekipmanların eksiksiz ve işlevsel olması kontrol edilir 4.
Ayrıca, periyodik bakımda motorun ve diğer parçaların işlevselliği de kontrol edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: