Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şükran Günü'nde hindi pişirilmesinin birkaç nedeni vardır:
- Bolluk ve Kolay Erişim: 19. yüzyılda Kuzey Amerika'da hindiler bol miktarda bulunuyordu ve çiftçiler için kolay bir av haline gelmişti 24. Ayrıca, hindiler sadece etleri için yetiştirildiği için çiftçi aileler için popüler bir yemekti 24.
- Kültürel Gelenek: 1621 yılında Pilgrim yerleşimcileri ile Wampanoag kabilesi arasındaki ilk şükran günü yemeğinde hindi tüketilmediği, bunun yerine kaz veya ördek gibi diğer yabani kümes hayvanlarının yanı sıra geyik yenildiği düşünülmektedir 4. Ancak, 1800'lü yıllardan itibaren hindi, Şükran Günü'nün ana yemeği haline gelmiştir 24.
- Popüler Kültür: Yazar Sarah Josepha Hale'in 1827 tarihli romanı "Northwood"da geleneksel Şükran Günü yemeği hakkında yazması ve kızarmış hindiyi masanın ana yemeği olarak betimlemesi, kültürel bir değişim yaşatmıştır 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: