• Buradasın

    Şekerci Hanı neden önemli?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Şekerci Hanı, önemli bir tarihi ve kültürel mekan olarak birkaç nedenle öne çıkmaktadır:
    1. Sosyal ve Kültürel Merkez: Fatih Camii'nin inşası sırasında işçi ve ustaların konaklaması için yapılmış, daha sonra İstanbul'un kültür merkezi haline gelmiştir 13.
    2. Meşhur Şahsiyetlerin Uğrak Yeri: Mehmet Akif, Eşref Edip, Neyzen Tevfik gibi şair, yazar ve bestekârların uğrak yeri olmuştur 13.
    3. Bediüzzaman Said Nursi'nin Kaldığı Yer: 1907 yılında İstanbul'a gelen Bediüzzaman, Şekerci Hanı'na yerleşmiş ve odasının kapısına "Burada her suale cevap verilir, fakat sual sorulmaz" levhası asmıştır 12. Bu durum, onun İstanbul uleması ve halkı tarafından yoğun ilgi görmesine neden olmuştur 1.
    4. Tarihi Değer: 17. yüzyıl eseri özelliği gösteren han, asırlık tarihi ve barındırdığı hatıralarla dikkat çekmektedir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Şekerci hanı kaç yıllık?

    Şekerci Hanı yaklaşık 500 yıllık bir geçmişe sahiptir.

    Eskiden hangi şekerler vardı?

    Eskiden bilinen bazı şeker türleri şunlardır: 1. Macun Şekeri: Ayaklı sehpada satılan, cam külaha konulan ve tornavidayla çubuklara dolan şeker. 2. Horoz Şekeri: Tarçınlı, kırmızı renkli ve düdüklü şekerler. 3. Elma Şekeri: Kristalize olmuş, kırmızı gıda boyalı ağdalı şekere batırılmış elma şekerleri. 4. Akide Şekeri: Fındıklı veya sade, dil üstünde eriyen sert şeker. 5. Peynir Şekeri: Vanilya, gül, portakal ve tarçın gibi tatlandırıcılarla yapılan şeker. 6. Koz Helva: Altı ve üstü ince kağıt helvayla kaplanmış, sakız kıvamında, içi cevizli veya fıstıklı helva. 7. Kaynana Şekeri: Karamel içeren, büyük kaselerde satılan şeker.