• Buradasın

    Kimine kavun kimine kelek atasözü kime ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    "Felek, kimine kavun yedirir kimine kelek" atasözü bilinmeyen bir kişiye aittir, çünkü atasözlerinin söyleyeni genellikle belli değildir 4.
    Bu atasözü, "Bu dünyada kimi insanlar mutluluk içinde yaşarlar, kimileri de talihsizdirler" anlamına gelir 235.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Meyve ile ilgili atasözleri nelerdir?

    Meyve ile ilgili bazı atasözleri: Meyveli ağacı taşlarlar. Meyveli ağacın dalı eğik olur. Meyveli ağaca balta vurulmaz. Ağacın meyvesi olunca, başını aşağı salar. Ağaç çiçeklenmeden meyve vermez. Sabır acıdır, meyvesi tatlıdır. Acele bir ağaçtır, meyvesi pişmanlık. Her ağacın meyvesi olmaz. Ağaca yük olan kendi meyvesidir. Çocuk evin meyvesidir.

    İğneleyici ve kinayeli atasözleri nelerdir?

    İğneleyici ve kinayeli atasözlerinden bazıları şunlardır: Mum dibine ışık vermez. İşleyen demir pas tutmaz. Hamama giren terler. Damlaya damlaya göl olur. Yuvarlanan taş yosun tutmaz. Ateş düştüğü yeri yakar. Taşıma su ile değirmen dönmez. Ayağını yorganına göre uzat. Ayrıca, "yeni-medya.com" sitesinde iğneleyici atasözleri ve deyimlere örnek olarak "Ağaç yaşken eğilir", "Dilin kemiği yoktur" ve "Gözden uzak olan gönülden de uzaktır" gibi ifadeler de yer almaktadır. Atasözü ve deyimlerde kinaye örnekleri görmek oldukça yaygın bir durumdur. Ancak, kinaye sanatının kullanımı kişisel yorumlara açık olduğundan, bazı ifadelerin kinayeli olup olmadığı farklı değerlendirilebilir.