• Buradasın

    En sıradışı atasözü nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    En sıradışı atasözü olarak değerlendirilebilecek bazı örnekler şunlardır:
    1. "Yiğit arkasından vurulmaz": İnsanı arkasından vurmak yiğitliğe yakışmaz 1.
    2. "Kurtla koyun, kılıçla oyun olmaz": Kurt ile koyun bir arada olamaz, silah ile de oyun olmaz 1.
    3. "Sağ kuşun eti yenmez": Sağ kuş canlı olduğu için onun eti yenmez, yaşayan insanın malı sağlığında paylaşılmaz 1.
    4. "Yetim malı ateşten gömlektir": Yetimin malını çalan, yiyen kişi başına büyük bir bela almış olur 1.
    5. "Taş ıraktan gelmez": Kötülük de uzak yerden gelmez, yakınlarımızdadır 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    10 tane ilginç atasözü söyler misin?
    İşte 10 tane ilginç atasözü: 1. Otu çek, köküne bak. 2. Ayıpsız dost arayan dostsuz kalır. 3. Kan, kanla yunmaz. 4. Keçiye içki içirmişler kurdun evini sormuş. 5. Tilki tilkiliğini anlatıncaya kadar post elden gider. 6. Isırgan ile taharet olmaz. 7. Pilav yiyen, kaşığı belinde gerek. 8. Orman olur da domuz olmaz mı?. 9. Sağır için iki kere kamet olmaz. 10. Ölmüş koyun kurttan korkmaz.
    10 tane ilginç atasözü söyler misin?
    Atasözleri nedir kısaca?
    Atasözü, uzun deneyimlerden yararlanarak kısa ve özlü öğütler veren, toplum tarafından benimsenmiş kalıplaşmış sözlerdir.
    Atasözleri nedir kısaca?
    20 tane atasözü ve anlamları nelerdir?
    İşte 20 atasözü ve kısa anlamları: 1. "Acele işe şeytan karışır." - İşleri aceleye getirmek hatalara yol açabilir. 2. "Akıllı kimse iş işten geçmeden çare düşünür." - Sorunları erken çözmek önemlidir. 3. "Bir taşla iki kuş vurmak." - Bir işle iki fayda sağlamak. 4. "Çalma elin kapısını, çalarlar kapını." - Başkalarına zarar vermeden davranmak önemlidir. 5. "Damlaya damlaya göl olur." - Küçük şeyler birikerek büyük sonuçlar doğurur. 6. "Dost acı söyler." - Dostlar bazen sert gerçekleri söylemek zorunda kalır. 7. "El elden üstündür." - Birlikte çalışmak veya dayanışma önemlidir. 8. "Görünen köy kılavuz istemez." - İşin başında zorluklarla karşılaşmadan sonuca güvenmemek gerekir. 9. "Her akşamın bir sabahı vardır." - Zorlukların sonunda her zaman bir çıkış veya çözüm bulunur. 10. "İnce işleyen el değil, işleyen eldir." - İşin başarısı, dikkat ve özenle ilgilidir. Diğer atasözleri ve anlamları için aşağıdaki kaynaklara da bakabilirsiniz: eodev.com: 20 atasözü ve anlamları. odevhane.com: Kısa açıklamalarla 20 atasözü.
    20 tane atasözü ve anlamları nelerdir?
    En eski atasözü hikayesi nedir?
    En eski atasözü hikayelerinden biri, VIII. yüzyılda Orhon yazıtlarında yer alan atasözleridir.
    En eski atasözü hikayesi nedir?
    Bir tane atasözü ve hikayesi nedir?
    Bir tane atasözü ve hikayesi: Atasözü: "Ne ekersen, onu biçersin". Hikayesi: Bir çiftçi, tarlasına çürük tohum ektiğinde zayıf bir hasat aldığını fark etmiş.
    Bir tane atasözü ve hikayesi nedir?
    Atasözü nedir ve örnekleri?
    Atasözü, uzun gözlem ve deneyimler sonucunda ortaya çıkmış, öğüt verici nitelikte olan ve halkın ortak malı olarak kabul edilen sözlerdir. Bazı atasözü örnekleri: "Akılsız başın kahrını ayaklar çeker". "Bin ölçüp, bir biçmeli". "Dost ile ye, iç". "Armut dibine düşer". "Her kapının bir anahtarı vardır".
    Atasözü nedir ve örnekleri?
    En çok bilinen atasözleri ve anlamları nelerdir?
    İşte en çok bilinen bazı atasözleri ve anlamları: 1. "Armut dibine düşer." Anlamı: Kişi yakınında ne görürse onu devam ettirir. 2. "Bin ölçüp, bir biçmeli." Anlamı: Yapılacak herhangi bir işin her yönü çok iyi düşünülmeli. 3. "Düşüne düşüne görmeli işi, sonra pişman olmamalı kişi." Anlamı: Düşünmeden yapılan işler pişmanlık getirebilir. 4. "Emek olmadan (emeksiz) yemek olmaz." Anlamı: Emek vermeden yapılan herhangi bir işten kazanç elde etmek zordur. 5. "Erken kalktım işime, şeker kattım aşıma." Anlamı: Güne erken başlayan insan bir sürü iş halledebilir ve bu durumda insanı mutlu eder. 6. "Et tırnaktan ayrılmaz." Anlamı: Birbirine çok yakın olan insanlar aralarında ne yaşanırsa yaşlansın birbirlerinden kolay kolay kopamazlar. 7. "Ev alma, komşu al." Anlamı: Ev alacak insan için evin nasıl olduğundan çok komşularının nasıl olduğu önemlidir. 8. "Gülme komşuna, gelir başına." Anlamı: Birisinin yaşadığı kötü bir olayı alay konusu yaparsan bir gün sende aynı şeyi yaşayabilirsin. 9. "Güneş balçıkla sıvanmaz." Anlamı: Herkesin bildiği bir gerçeği yalanlarla değiştirmek mümkün değildir. 10. "İki dinle, bir söyle." Anlamı: Çok konuşmak yerine az söz söyleyip karşındakini daha çok dinlemelisin.
    En çok bilinen atasözleri ve anlamları nelerdir?