Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çanak çömlek, genellikle killi, yumuşak toprak kullanılarak yapılır 4. Bu toprağın ana maddesi, kırmızımsı kahve renkte olan kildir 2.
Üretim süreci şu adımları içerir:
- Hammadde Hazırlığı: Toprak, elenerek çamur haline getirilir 14.
- Şekillendirme: Çamur, çark adı verilen tezgah üzerinde maharetle şekillendirilir 1.
- Kurutma: Şekillendirilen çanak önce güneşte, sonra gölgede kurutulur 14.
- Pişirme: Kurutulan çanak, 800 dereceden başlayıp 1200 derece sıcaklık arasında özenle pişirilir 1.
Çanak çömlek, hem işlevsel hem de dekoratif amaçlarla kullanılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: