Buradasın
Bir dost bulamadım gün akşam oldu hikayesi nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
"Bir dost bulamadım gün akşam oldu" dizeleri, Kul Himmet'in "Seyyah Oldum Şu Âlemi Gezerim" adlı türküsünde geçmektedir 13.
Türküdeki bu dizelerin hikayesi hakkında bilgi bulunamamıştır. Ancak, türküyü söyleyen âşık İbrahim'in, bu dizelerle ömür sermayesi tükenene kadar yaşadıklarını anlattığı bilinmektedir 3.
Ayrıca, bu dizeler, insanların duyarsızlığı ve yalnızlaşma temasını işleyen bir söz olarak da değerlendirilebilir 23. Örneğin, İmam Ali'nin, duyarsız insanlar karşısında haksızlıkları dile getirmenin faydasız olduğu görüşünü ifade ettiği bir söz olarak yorumlanabilir 3.
Ek olarak, günümüz bağlamında bu dizeler, insan ilişkilerindeki zorlukları ve gerçek dostluk bulmanın zorluğunu anlatan bir ifade olarak da değerlendirilebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: