• Buradasın

    19 mayıs Atatürk'ün hangi sözü ile başlar?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    19 Mayıs, Atatürk'ün "19 Mayıs, ulusal egemenliğin başlangıç günüdür" sözü ile başlar 15.

    Konuyla ilgili materyaller

    19 Mayıs 1919'da Atatürk ne yaptı?

    19 Mayıs 1919'da Atatürk, Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıktı ve bu olay, Kurtuluş Savaşı'nın fiili başlangıcı olarak kabul edildi. Atatürk'ün Samsun'a çıkış amaçları arasında: - Bölgedeki Rum ve Türk halkı arasındaki çatışmaları sonlandırmak; - İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı ulusal direnişi örgütlemek; - Silah ve cephaneleri toplayarak Osmanlı depolarına yerleştirmek.

    Atatürk'ün en güzel sözü nedir?

    Atatürk'ün en güzel sözlerinden bazıları şunlardır: 1. "Bir millet sanattan ve sanatçıdan mahrumsa tam bir hayata malik olamaz. Böyle bir millet bir ayağı topal, bir kolu çolak, sakat ve alil bir kimse gibidir." 2. "Hayatta müzik lazım değildir. Çünkü hayat müziktir. Müzik ile ilgisi olmayan varlıklar insan değildirler." 3. "Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız." 4. "Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir." 5. "Bilim, gerçeği bilmektir. Bilim ve fen nerede ise oradan alacağız ve ulusun her bireyinin kafasına koyacağız."

    Atatürk'ün tarihe dair sözleri nelerdir?

    Atatürk'ün tarihe dair bazı önemli sözleri şunlardır: 1. "Tarih yazmak, tarih yapmak kadar mühimdir. Yazan yapana sadık kalmazsa değişmeyen hakikat, insanlığı şaşırtacak bir mahiyet alır." 2. "Bir millet geçmişini iyi bilmek isterse işe tarihten başlamalıdır. Çünkü tarihini bilmeyen bir millet geleceğe yön veremez." 3. "Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır." 4. "Tarih, milletlerin yükselme ve gerileme sebeplerini ararken bir çok siyasi, askeri, sosyal sebepler bulmakta ve saymaktadır." 5. "Tarih ne güzel aynadır. İnsanlar, özellikle ahlâkla gelişmemiş kavimler, en büyük kutsal kavramlar karşısında bile hasis duygulara tâbi olmaktan nefislerini men edemiyor."

    Atatürk'ün 1923'te söylediği söz nedir?

    Atatürk'ün 1923 yılında söylediği bazı önemli sözler şunlardır: 1. "Türkiye'nin gelecekteki hükümet şekli kelimenin tam manasıyla demokratik olacaktır". 2. "Biz yabancılara karşı herhangi düşmanca bir his beslemediğimizi gibi, onlarla samimane münasebetlerde bulunmak arzusundayız". 3. "Efendiler! Asırlardan beri Doğu'da mağdur ve mazlum olan milletimiz, Türk milleti hakikatte yaratılıştan sahip olduğu hasletlerden yoksun kabul ediliyordu". 4. "Kırk asırlık Türk yurdu düşman elinde esir kalamaz" (15 Mart 1923, Adana).

    Atatürkün 10 sözü nelerdir?

    Mustafa Kemal Atatürk'ün 10 sözü: 1. "Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız". 2. "Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir". 3. "Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için, en hakiki mürşit bilimdir, fendir". 4. "Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki tekniğin gerektirdiği şeyleri yapmaz, itiraf etmeli ki o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur". 5. "Bir millet eğitim ordusuna sahip olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak eğitim ordusuyla mümkündür". 6. "Hürriyet olmayan bir memlekette ölüm ve çöküş vardır. Her ilerleyişin ve kurtuluşun anası hürriyettir". 7. "Çalışmak demek, boşuna yorulmak, terlemek değildir. Zamanın gereklerine göre bilim ve teknik ve her türlü uygar buluşlardan azami derecede istifade etmek zorunludur". 8. "İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu 'ben' kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur". 9. "Bütün ilerlemeler, insan fikrinin eseridir. Fikri harekete getirmek, birinci işimiz olmalıdır". 10. "Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez".

    18 ve 19 mayıs neden önemli Atatürk için?

    18 ve 19 Mayıs, Atatürk için önemli tarihlerdir çünkü: - 19 Mayıs 1919, Mustafa Kemal Atatürk'ün Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkarak Türk Kurtuluş Savaşı'nı başlattığı gündür. - 18 Mayıs, Atatürk'ün Samsun'a hareket ettiği ve Kurtuluş Savaşı'nın ilk adımlarının atıldığı sürecin bir parçasıdır.

    Atatürk'ün 19 Mayısta Samsun'a çıkışı hangi olayla ilgilidir?

    Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışı, Kurtuluş Savaşı'nın fiili başlangıcını simgeler.