• Buradasın

    Vatandaşlık daraltma nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Vatandaşlık daraltma, yabancıların Türkiye'de vatandaşlık kazanma şartlarının daha sıkı hale getirilmesi anlamına gelir 25.
    Bu kapsamda, 2023 yılında yapılan bir düzenlemeyle, yabancıların taşınmaz mal satın alarak vatandaşlık kazanma uygulamasında "yapı zorunluluğu" şartı getirilmiştir 25. Artık yabancıların, 400 bin dolar tutarında kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulmuş ya da üzerinde yapı bulunan arsa vasıflı taşınmazları satın almaları gerekmektedir 25.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Vatandaşlık ve uyruk aynı şey mi?
    Vatandaşlık ve uyruk kavramları benzer olsa da aynı şey değildir. Vatandaşlık, bir kişinin belirli bir devlete mensubiyetini ifade eden hukuki statüdür. Uyruk ise, kişinin doğum yeri veya vatandaşlığa kabul gibi nedenlerle bağlı olduğu ülke veya millettir.
    Vatandaşlık ve uyruk aynı şey mi?
    Anayasada vatandaşlık tanımı nasıl yapılır?
    Anayasada vatandaşlık tanımı, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 66. maddesinde şu şekilde yapılır: "Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür".
    Anayasada vatandaşlık tanımı nasıl yapılır?
    5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu nedir?
    5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu, Türk vatandaşlığının kazanılması ve kaybına dair iş ve işlemlerin yürütülmesine ilişkin usul ve esasları belirler. Kanunun bazı önemli maddeleri: Türk vatandaşlığının kazanılması: Doğumla veya sonradan kazanılır. Başvuru şartları: Vatandaşlık kazanmak isteyen yabancılarda, belirli şartlar aranır: ergin ve ayırt etme gücüne sahip olmak, Türkiye'de beş yıl kesintisiz ikamet etmek, iyi ahlak sahibi olmak, Türkçe konuşabilmek gibi. İstisnai haller: Milli güvenlik ve kamu düzeni bakımından engel teşkil edecek bir hali bulunmamak şartıyla, bazı yabancılar Cumhurbaşkanı kararı ile Türk vatandaşlığını kazanabilirler. Vatandaşlığın kaybı: Yetkili makam kararı veya seçme hakkının kullanılması ile gerçekleşir.
    5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu nedir?
    Vatandaşlıktan çıkarılan kişinin hakları nelerdir?
    Vatandaşlıktan çıkarılan kişinin hakları, yeni vatandaşlık statüsüne ve ilgili yasal düzenlemelere bağlı olarak değişir. Genel olarak şu haklar söz konusudur: 1. Seçme ve seçilme hakkı: Vatandaşlıktan çıkarılan kişiler, Türkiye'deki genel ve yerel seçimlerde oy kullanma ve aday olma hakkını kaybeder. 2. Sosyal güvenlik hakları: Yeni vatandaşlık statüsüne göre farklı sosyal güvenlik sistemlerine tabi olunur. 3. Mülkiyet hakları: Türkiye'de mülk sahibi olma ve yönetimi konusunda bazı kısıtlamalar olabilir. 4. Askerlik yükümlülüğü: Vatandaşlıktan çıkarılan kişilerin askerlik hizmetini yapma yükümlülüğü yoktur. Ayrıca, vatandaşlıktan çıkarılan kişilere mavi kart verilerek, Türk vatandaşlarından farklı bazı haklar tanınır.
    Vatandaşlıktan çıkarılan kişinin hakları nelerdir?
    Vatandaşlık nedir kısaca tanımı?
    Vatandaşlık, bireylerin bir devlete veya ulusa ait olduklarını belirten hukuki ve sosyal bir statüdür.
    Vatandaşlık nedir kısaca tanımı?
    Vatandaşlık kanunu değişti mi?
    Evet, vatandaşlık kanunu değişti. 12 Aralık 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, "Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yürürlüğe konuldu. Bu değişiklikle, vatandaşlık hakkı kazanmak için gereken taşınmaz tanımı genişletildi ve "döviz tutarındaki kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulmuş ya da üzerinde yapı bulunan arsa vasıflı taşınmazı" ifadesi eklendi.
    Vatandaşlık kanunu değişti mi?
    Vatandaşlığın temel ilkeleri nelerdir?
    Vatandaşlığın temel ilkeleri şunlardır: 1. "Herkesin mutlaka bir vatandaşlığı olmalıdır". 2. "Herkesin yalnız bir vatandaşlığı olmalıdır". 3. "Herkes vatandaşlığını seçme ve değiştirmede özgür olmalıdır".
    Vatandaşlığın temel ilkeleri nelerdir?