• Buradasın

    TCK 265 nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    TCK 265, görevi yaptırmamak için direnme suçunu düzenler 12.
    Maddeye göre:
    1. Kamu görevlisine karşı görevini yapmasını engellemek amacıyla, cebir veya tehdit kullanan kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır 12.
    2. Suçun yargı görevi yapan kişilere karşı işlenmesi halinde, iki yıldan dört yıla kadar hapis cezasına hükmolunur 12.
    3. Suçun, kişinin kendisini tanınmayacak bir hale koyması suretiyle veya birden fazla kişi tarafından birlikte işlenmesi halinde, verilecek ceza üçte biri oranında artırılır 12.
    4. Suçun, silahla ya da var olan veya var sayılan suç örgütlerinin oluşturdukları korkutucu güçten yararlanılarak işlenmesi halinde, yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza yarı oranında artırılır 12.
    5. Bu suçun işlenmesi sırasında kasten yaralama suçunun neticesi sebebiyle ağırlaşmış hallerinin gerçekleşmesi durumunda, ayrıca kasten yaralama suçuna ilişkin hükümler uygulanır 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    TCK madde 265 ve 266 nedir?
    TCK Madde 265 ve 266 şu şekildedir: TCK Madde 265: Görevi Yaptırmamak İçin Direnme: 1. Kamu görevlisine karşı görevini yapmasını engellemek amacıyla, cebir veya tehdit kullanan kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. 2. Suçun yargı görevi yapan kişilere karşı işlenmesi halinde, iki yıldan dört yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. TCK Madde 266: Kamu Görevine Ait Araç ve Gereçleri Suçta Kullanma: Kamu görevine ait araç ve gereçleri suçta kullanan kişi, ayrıca bu suçtan dolayı cezalandırılır.
    TCK madde 265 ve 266 nedir?
    TCK madde 266 ve 267 nedir?
    TCK Madde 266 ve 267 şu şekildedir: Madde 266: Kamu Görevine Ait Araç ve Gereçleri Suçta Kullanma. Madde 267: İftira. 1. Yetkili makamlara ihbar veya şikayette bulunarak ya da basın ve yayın yoluyla, işlemediğini bildiği halde, hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılmasını ya da idari bir yaptırım uygulanmasını sağlamak için bir kimseye hukuka aykırı bir fiil isnat eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. 2. Fiilin maddi eser ve delillerini uydurarak iftirada bulunulması halinde, ceza yarı oranında artırılır. 3. Yüklenen fiili işlemediğinden dolayı hakkında beraat kararı veya kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiş mağdurun aleyhine olarak bu fiil nedeniyle gözaltına alma ve tutuklama dışında başka bir koruma tedbiri uygulanmışsa, yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza yarı oranında artırılır.
    TCK madde 266 ve 267 nedir?
    5237 sayılı TCK nedir?
    5237 sayılı Türk Ceza Kanunu (TCK), 26 Eylül 2004 tarihinde kabul edilen ve suçların, cezaların ve güvenlik tedbirlerinin türlerini düzenleyen bir kanundur. Başlıca amaçları: - Kişi hak ve özgürlüklerini korumak. - Kamu düzen ve güvenliğini sağlamak. - Hukuk devletini korumak. - Toplum barışını sağlamak. Kanunda yer alan bazı önemli maddeler: - Suçta ve cezada kanunîlik ilkesi: Kanunun açıkça suç saymadığı bir fiil için ceza verilemez. - Taksir: Dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırılık sonucu işlenen fiiller cezalandırılır. - Adalet ve kanun önünde eşitlik ilkesi: Kişiler arasında ayrım yapılamaz ve hiçbir kimseye ayrıcalık tanınamaz. - Örgüt kurma ve yönetme: Suç işlemek maksadıyla örgüt kuran veya yöneten kişi cezalandırılır.
    5237 sayılı TCK nedir?