Buradasın
Tarım ve Orman Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı ne iş yapar?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tarım ve Orman Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı, Bakan adına aşağıdaki görevleri yapar ve yetkileri kullanır 25:
- Soruşturma, inceleme, ön inceleme ve denetim işleri: Bakanlık merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatları ile bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşların her türlü faaliyet ve işlemleriyle ilgili olarak bu işlemleri yürütmek 25.
- Diğer kamu birimlerinden gelen talepler: Kamu birimleri ve kamu dışından gelen konularda gerekli soruşturma, inceleme ve denetim faaliyetlerini yürütmek 25.
- Mevzuata uygunluk: Başkanlığın amaçlarını gerçekleştirmek için mevzuata, plan ve programa uygun çalışmayı temin etmek 25.
- Standart ve rehberler: Başkanlığın görev alanına ilişkin standart, ilke, yöntem ve teknikleri geliştirmek, rehberler hazırlamak 25.
- Risk esaslı denetimler: Risk esaslı denetim uygulamaları geliştirmek ve yaygınlaştırmak 5.
- Etik kurallar: İlgili mevzuat çerçevesinde müfettişlerin uyacakları etik kuralları belirlemek 5.
- Diğer görevler: Bakan tarafından verilen diğer görevleri yapmak 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: